Home
Welkom bij WN Archief
Smakelijk genieten met MiXX PDF Print E-mail
Wednesday, 23 April 2014 07:15

Leden van het koor MiXX zullen de komende week weer hun jaarlijkse aspergeactie houden. Door de verkoop van deze bijzondere voorjaarslekkernij willen ze proberen hun zangvereniging financieel gezond te houden.

Al jaren wordt in goede samenwerking met de familie Buschers uit Bentelo een mooie culinaire traktatie aangeboden. Dit “witte goud” in de bekende AA-kwaliteit wordt tegen de geldende winkelprijs aangeboden: vers, geschild en vacuümverpakt zodat het eventueel zo de diepvries in kan. Elke bestelling wordt keurig bij u thuis bezorgd.

De leden zullen vooral in hun eigen directe kring van kennissen, buren en familie mensen benaderen om een bestelling te doen. Wilt u ook verzekerd zijn van deze voorjaarslekkernij, dan is een telefoontje naar 0547-333520 ook voldoende om mee te genieten. MiXX laat u graag horen wat uw ondersteuning betekent. Zo wordt er meegewerkt aan het grote concert van Amuzant op zaterdag 17 mei en op zaterdag 7 juni aan het inmiddels overbekende Amusing Hengelo.

En wilt u zelf ook eens meezingen met nummers van Bubblé, Sting of Queen, kom dan vrijblijvend eens meezingen op onze maandagavondrepetitie in De Schöppe van restaurant Assink.

 
Scholten: "Jammer dat de PvdA zo reageert" PDF Print E-mail
Tuesday, 22 April 2014 16:15
scholtenLijsttrekker van het CDA Hof van Twente Harrie Scholten vindt het raar het Pvda in de naam van Fred Rijkens nu komt met de uitspraak dat het CDA de VVD de hand boven het hoofd houdt, zoals hij dit tegen collega-website Goorsnieuws meldde. CDA en VVD zijn op dit moment in gesprek over een coaltievorming, terwijl Pvda lijsttrekker Rijkens vindt dat de VVD-CDA coalitie-onderhandelingen na deze moet worden afgebroken en dat er naar een andere coalitie moet worden gezocht waarin in ieder geval voor de VVD geen plaats meer is. Rijkens zegt dit omdat volgens hem rondom de procedure van het Markelose bungalowpark en de asbestsanering in woonwijk het Gijmink 'miljoenen zijn verkwanseld'. Scholten reageert hierop: "Ik het jammer vind dat de PvdA zo reageert, omdat we ook onlangs met hen twee keer hebben gesproken in de informatiefase. Toen hebben ze hier geen enkele melding van gemaakt. Juist daar zijn die informatiegesprekken voor om elkaar te melden/adviseren hoe men tegen een nieuwe coalitie aankijkt. Bovendien was het financiële tekort rondom het Gijmink al bekend, zelfs voor de verkiezingen", vertelt de Hengeveldenaar.
Last Updated on Tuesday, 22 April 2014 16:25
Read more...
 
Karen Eshuis op wereldreis PDF Print E-mail
Tuesday, 22 April 2014 05:14

karen google_glassVoor haar werkgever Het Financiële Dagblad en BNR Nieuwsradio mag zij op wereldreis. Vanaf 22 maart reist Karen zes maanden lang de wereld rond, op zoek naar bijzondere ondernemersverhalen van Nederlandse bedrijven in het buitenland. Gewapend met een BNR-microfoon, een FD-kladblok en een Google Glass zal zij rondtrekken. Op jacht naar ondernemers met bijzondere verhalen.
Haar eerste stop met haar reis rond de wereld was Oman. Van Oman ging Karen naar Libanon, vervolgens naar Sjanghai China. Broer Bart maakte een samenvatting van de fragmenten die op de radio te horen waren. Luisteren? Klik hier

Last Updated on Tuesday, 22 April 2014 07:31
 
Jan Rupert winnaar van Tongeren PDF Print E-mail
Monday, 21 April 2014 09:01

tonnie rupert_witpen_1600x1200
Iedere week worden de duiven weer een tiental kilometers verder gebracht voor de vluchten. Deze week was Tongeren aan de beurt, een plaats in het zuiden van Belgisch Limburg dicht bij de taalgrens, gelegen op een hemelsbrede afstand van 175 km. van Hengevelde.Met stralend weer en met een sterke oostenwind, werden de 260 duiven van de Witpen samen met ruim 31.000 duiven van de afdeling gelost om 11.15 uur. Na minder dan twee en een half uur vliegen bereikte de eerste duif uit Hengevelde zijn hok bij Jan Rupert. Was vorige week de eer aan Bennie, deze week heeft zijn broer Jan de overwinning binnengehaald met een doffer van 2013. Deze duif legde de afstand af met een gemiddelde snelheid van 72 km/uur.
De eerste 10 prijswinnaars zijn:
1e , 8e en 10e Jan Rupert, 2e t/m 5e Gerard Wielens, 6e en 7e Rudie en Stan ten Thije, 9e Ineke Pelle,

Voor de hele uitslag, zie www.dewitpen.nl

Last Updated on Monday, 21 April 2014 09:05
 
Weergoden paasvuur goed gezind PDF Print E-mail
Monday, 21 April 2014 04:57

paasvuur 2014_109_1600x1200

“Het had slechter gekund, de wind waait precies de juiste kant op”aldus mede organisator Ivo Goselink. De wind waaide vanaf de woonwijk in tegenstelling tot enkele jaren terug. De sfeer rondom het Paasvuur gebeuren was wederom optimaal, alhoewel dit tijdens de tocht vanaf sporthal de Marke richting het terrein anders deed vermoeden. Er werd zelfs gesuggereerd dat het gros van de aanwezigen bestond uit Ajax publiek, er heerste namelijk een serene stilte onder de aanwezigen. De traditionele lampionnen ontbraken en ook de aangekondigde begeleiding van de “enthousiaste drummers” was niet van de partij. Het één en ander mocht echter de pret niet drukken en menig aanwezige bleef hangen tot ver na het moment van aansteken door wethouder Ben Eshuis. Mede organisator Jan Smit: “Het aanbod van snoeihout was beduidend meer dan afgelopen jaar. Wij zaten destijds met stagnatie rond de vergunning, waardoor er minder zaterdagen waren om materiaal af te leveren.“ (Foto’s klik hier)
Hoe denk je over de locatie wat volgend jaar betreft Jan?
Last Updated on Monday, 21 April 2014 05:39
Read more...
 
Bazar van Jon opent haar deuren PDF Print E-mail
Wednesday, 23 April 2014 05:06
bazar-van-jon-opening
De openingsceremonie werd zoals hierboven zichtbaar is verricht door de kinderen van Jolanda en Jon, Lieke en Tess. Jon: “De geschiedenis herhaalt zich bij deze! Ongeveer 34 jaar geleden was de beurt aan mij, destijds was een gedeelte van het pand verwoest door een schoorsteenbrand, en dat nog wel op Kerstavond. In mei gingen we vervolgens weer open en mocht ik als zoon van Riny en Gert de opening verrichten. Heb wel genoten vandaag en vind het persoonlijk erg mooi geworden. Vakwerk van bouwbedrijf Tuinte en Semmekrot om de verbouwing in zo’n tijdsbestek te realiseren. Morgen gaan we open voor de klanten; Een springkussen, schmink en ranja voor de kinderen en diverse openingsaanbiedingen die gelden tot en met volgende week zaterdag”.
Zijn er nog veranderingen wat betreft het assortiment?
Last Updated on Tuesday, 22 April 2014 20:08
Read more...
 
Wendezoele organiseert kinderspeelmiddag in meivakantie PDF Print E-mail
Tuesday, 22 April 2014 08:45

wendezoeleMuseumboerderij Wendezoele organiseert 30 april een speelmiddag voor kinderen van 4 tot 12 jaar, waar spelen zoals toen centraal staat. Een gebleken succesformule, het is de derde speelmiddag op het boerenerf.
“Kom boetn’ spölln’ staat erop de poster die de speelmiddag promoot in de regio rondom Delden. Inderdaad, even geen Wii, iPad en wifi. Je hebt het gewoon niet nodig bij de Wendezoele. Kinderen die opgroeiden in de eerste helft van de vorige eeuw hadden het ook allemaal niet en vermaakten zich prima. Dat kunnen kinderen zelf ervaren op 30 april tussen 13.30 en 17.00 als ze met (groot)ouders naar Erve Brinkate komen aan de Twickelerlaan 14 in Ambt Delden.

Spelen zoals toen met aandacht voor de lente. Er zijn lammetjes geboren en natuurlijk mogen kinderen mee om de schapen te voeren. Er is een pony om en rondje op te rijden en je kan een pakketje kopen om ter plekke zelf een vogelhuisje te knutselen. Die mag dan mee naar huis. De stelten staan klaar en de netjes liggen bij de vijver. Ontdek zelf wat er leeft in de vijver, een leerzaam spel. Natuurlijk worden er diverse oude ambachten gedemonstreerd en je mag het vast ook even proberen. Na al dat spelen is er een pannenkoek en ranja.
Entree kinderen € 1,- en volwassenen € 3,-.

Over Museumboerderij Wendezoele
Museumboerderij Wendezoele is gevestigd op het prachtige Twickel-erf Erve Brinkate en geeft bezoekers een beeld over de landbouw en veeteelt in Twente tussen 1900 en 1960. Er zijn naast de traditionele gebouwen op het erf met daarin wisselende exposities, een kleine veestapel, een kruiden- en groentetuin, gras- en akkerland. Hierop groeien gewassen die in de genoemde periode werden verbouwd. De exposities laten zien hoe het leven was op school, in de winkel en thuis op de boerderij.

 
Opkomst vierde A.L.S tocht zeer mager PDF Print E-mail
Monday, 21 April 2014 11:10

annemarie 21-4_n1_1

Vandaag, op tweede Paasdag, vond in Delden de vierde en laatste  editie van de wandeltocht ‘Wandel mee tegen ALS’ plaats. Geert Jansen, de man van Anne-Marie Jansen-Poelman:”De opkomst deze editie was helaas zeer mager. Desalniettemin was het een leuke tocht en tevens de laatste van dit jaar. We drinken na afloop nog even gezellig een biertje met elkaar. Toch is er met alle tochten bij elkaar opgeteld zo rond de 25000 euro opgehaald!”  Met de tocht wordt geld ingezameld voor Stichting ALS Nederland die onderzoek doet naar deze ongeneeslijke ziekte. Dat de vierde editie in Delden plaatsvindt, is geen toeval. De route loopt langs het huis van Anne-Marie Jansen-Poelman. Zij is 46 jaar en kreeg vorig jaar de diagnose ALS.
Last Updated on Monday, 21 April 2014 11:18
Read more...
 
Vriendjes- en vriendinnetjes gymles 23 april PDF Print E-mail
Monday, 21 April 2014 08:18
kindergym th
Na een zeer geslaagde vriendjes en vriendinnetjesdag van vorig jaar organiseert de Kindergym Hengevelde op 23 april aanstaande weer een vriendjes- en vriendinnetjes gymles.
Dat betekent dat alle kinderen een vriendje of vriendinnetje mogen meenemen. Deze middag worden verschillende klim-, klauter- en renspelletjes gedaan. Tevens hebben ze veel verrassingsspelletjes en toestellen.

Er zijn 2 gymlessen, de jongste groep gymt van 16.00 tot 17.00 uur (voor kindjes vanaf 2,5 jaar) en de oudste groep gymt van 17.00 tot 18.00 uur (voor kindjes vanaf ongeveer 4 jaar). Lokatie is Sporthal de Marke in Hengevelde.
Je kan je voor deze middag opgeven door een mailtje te sturen naar Kindergym Hengevelde ( This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it ). Meer informatie kan je vinden op de website van de kindergym: www.kindergymhengevelde.nl.
kindeerg
Last Updated on Monday, 21 April 2014 09:20
 
Rectificatie: opening IJssalon de Kolenbrander PDF Print E-mail
Sunday, 20 April 2014 21:57

kolenbranderdysdry ijs
Hoewel vanochtend werd gemeld dat IJssalon de Kolenbrander haar deuren had geopend, was dit iets te voorbarig. Zoals op de foto zichtbaar is was gisteren de ijssalon alleen geopend om even te proefdraaien. De officiële opening is aanstaande zaterdag op de allereerste Koningsdag. Het ijs is overigens zelf bereid in de keuken van bistro de Kolenbrander. Brian Kuipers: ”Wij hadden de productie ook in de ijssalon kunnen realiseren, maar dan moet je in verband met de vergunning aanpassingen doen die in de huidige keuken reeds van toepassing zijn. Vandaar dat het ijs maken is de keuken van het restaurant plaatst vindt”. 
Op de vraag wie dit allemaal heeft bedacht antwoord uitbater Willem Brinkman: ”Wat dacht je zelf! Maar helemaal prima hoor haha! Mocht u zaterdag denken, een lekker ijsje! De medewerkers van IJssalon de Kolenbrander staat vanaf 26 april voor u klaar!

Last Updated on Monday, 21 April 2014 13:57
 

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/tuinte29/domains/nieuwsuithengevelde.nl/public_html/templates/rhuk_milkyway/html/pagination.php on line 90

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/tuinte29/domains/nieuwsuithengevelde.nl/public_html/templates/rhuk_milkyway/html/pagination.php on line 96

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/tuinte29/domains/nieuwsuithengevelde.nl/public_html/templates/rhuk_milkyway/html/pagination.php on line 90

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/tuinte29/domains/nieuwsuithengevelde.nl/public_html/templates/rhuk_milkyway/html/pagination.php on line 96

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/tuinte29/domains/nieuwsuithengevelde.nl/public_html/templates/rhuk_milkyway/html/pagination.php on line 90

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/tuinte29/domains/nieuwsuithengevelde.nl/public_html/templates/rhuk_milkyway/html/pagination.php on line 96

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/tuinte29/domains/nieuwsuithengevelde.nl/public_html/templates/rhuk_milkyway/html/pagination.php on line 90

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/tuinte29/domains/nieuwsuithengevelde.nl/public_html/templates/rhuk_milkyway/html/pagination.php on line 96

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/tuinte29/domains/nieuwsuithengevelde.nl/public_html/templates/rhuk_milkyway/html/pagination.php on line 90

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/tuinte29/domains/nieuwsuithengevelde.nl/public_html/templates/rhuk_milkyway/html/pagination.php on line 96

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/tuinte29/domains/nieuwsuithengevelde.nl/public_html/templates/rhuk_milkyway/html/pagination.php on line 90

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/tuinte29/domains/nieuwsuithengevelde.nl/public_html/templates/rhuk_milkyway/html/pagination.php on line 96

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/tuinte29/domains/nieuwsuithengevelde.nl/public_html/templates/rhuk_milkyway/html/pagination.php on line 90

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/tuinte29/domains/nieuwsuithengevelde.nl/public_html/templates/rhuk_milkyway/html/pagination.php on line 96

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/tuinte29/domains/nieuwsuithengevelde.nl/public_html/templates/rhuk_milkyway/html/pagination.php on line 90

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/tuinte29/domains/nieuwsuithengevelde.nl/public_html/templates/rhuk_milkyway/html/pagination.php on line 96

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/tuinte29/domains/nieuwsuithengevelde.nl/public_html/templates/rhuk_milkyway/html/pagination.php on line 90

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/tuinte29/domains/nieuwsuithengevelde.nl/public_html/templates/rhuk_milkyway/html/pagination.php on line 96

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/tuinte29/domains/nieuwsuithengevelde.nl/public_html/templates/rhuk_milkyway/html/pagination.php on line 90

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/tuinte29/domains/nieuwsuithengevelde.nl/public_html/templates/rhuk_milkyway/html/pagination.php on line 96
«StartPrev12345678910NextEnd»

Page 6 of 182