Home
Welkom bij WN Archief
Fietsexamen Hengevelde PDF Print E-mail
Friday, 18 April 2014 10:19

fietsexamen 1_1600x1200

Donderdag 17 april hebben 45 leerlingen van de Petrusschool het praktijkexamen gefietst. Ze zijn allemaal geslaagd (ook voor de theorie).Een dag eerder waren de fietsen gekeurd. In de route komen ze allerlei verkeerssituaties tegen, zoals rotondes-kruispunten-fietspaden, ook veel linksafslaan, want dit is moeilijker dan rechtsaf. Wat opviel is dat sommige kinderen uit het dorp erg onzeker fietsen. Kinderen van buiten waren meer overtuigd van de zaak. (Fietsen vaker naar school).De organisatie was in handen van VVN werkgroep Ambt en Stad Delden.
Last Updated on Friday, 18 April 2014 10:22
Read more...
 
Vrijwillige Seniorenvoorlichters op huisbezoek bij 75-plussers in de Hof van Twente PDF Print E-mail
Friday, 18 April 2014 08:24

welzijn oudIn de Hof van Twente zijn vorig jaar maar liefst 217 preventieve huisbezoeken onder de naam SOEK (Senioren Op Eigen Kracht) afgelegd door 14 vrijwillige seniorenvoorlich(s)ters van de Stichting Welzijn Ouderen.

Het doel van deze bezoeken is van de ouderen te horen hoe het met hen gaat. Hoe redt men zich. Waar is men tevreden over en waar heeft men behoefte aan? Met de meeste ouderen in de Hof van Twente die zijn bezocht, gaat het relatief goed. Zij gebruiken het seniorenbezoek om informatie te krijgen over activiteiten of voorzieningen die zij denken gaan gebruiken.  Diegenen met wie het minder goed gaat, zijn door het bezoek voorzien van informatie en worden waar nodig door de ouderenadviseur van de Stichting Welzijn Ouderen verder geholpen naar optimale zelfredzaamheid en minder sociaal isolement.  

Over het algemeen is de bezochte oudere tevreden over zijn woning en woonomgeving. Ook de zelfredzaamheid is hoog te noemen ondanks dat gemiddeld één op de vier ouderen enige beperkingen ervaart op het gebied van gezondheid.

Wat opvalt is dat 19 % aangeeft problemen te hebben met ernstige vergeetachtigheid, somberheid en gespannenheid. Ook is 12% de afgelopen drie maanden gevallen. Dit zijn zaken waar de Stichting Welzijn Ouderen Hof van Twente verdere aandacht aan zal besteden in de toekomst.

Vrijwel alle bezochte ouderen hebben het bezoek als zinvol en nuttig ervaren. Een huisbezoek door iemand die de tijd heeft om te luisteren en die in een rustig tempo veel informatie kan verstrekken wordt als positief ervaren.

Ook dit jaar zullen de seniorenvoorlich(s)ters op pad gaan om  de ouderen geboren in het jaar 1923, 1924  als ook de ouderen geboren in 1937 te bezoeken om van hen  te horen hoe het men hen gaat. Er zijn 10 nieuwe seniorenvoorlichters bijgekomen,  in totaal zullen 24 seniorenvoorlichters de bezoeken afleggen dit jaar. Het project SOEK is in samenwerking met de GGDTwente tot stand gekomen.

Heeft u  nog vragen over het project SOEK of wilt u het rapport met de uitkomsten van vorig jaar ontvangen, neemt u dan gerust contact met ons op.
De rapportage kunt u ook vinden op onze website: www.swohofvantwente.nl
We zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen van 09.00 tot 13.00 uur op
0547-260053
of via de mail; This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Last Updated on Friday, 18 April 2014 08:30
 
‘Wandel mee tegen ALS’ uit naam van Anne-Marie Jansen-Poelman. PDF Print E-mail
Friday, 18 April 2014 06:32

annemarie 1
Op 2de Paasdag vindt de vierde en laatste  editie van de wandeltocht ‘Wandel mee tegen ALS’ plaats. Met de tocht wordt geld ingezameld voor Stichting ALS Nederland die onderzoek doet naar deze ongeneeslijke ziekte. Dat de vierde editie in Delden plaatsvindt, is geen toeval. De route loopt langs het huis van Anne-Marie Jansen-Poelman. Zij is 46 jaar en kreeg vorig jaar de diagnose ALS.
Loop je mee?
‘Wandel mee tegen ALS’ hoopt op zoveel mogelijk deelnemers! Iedereen is welkom. De tocht start om 10.00 uur bij het NS station van Delden en rond 12.00 uur is daar ook de finish. Voor alle wandelaars staat er na de tocht een ijsje klaar. Deelnemers kunnen zich van tevoren bij het station aanmelden, deelname bedraagt € 15,-. Uiteraard is het ook mogelijk om daarnaast nog een vrijwillige bijdrage te geven. Ook is een polsbandje met ‘Ik steun Stichting ALS’ te koop voor € 2,00. De opbrengst van de wandeltocht komt geheel ten goede aan Stichting ALS.

Read more...
 
Paaseieren zoeken Culturele Werkgroep de Markering PDF Print E-mail
Thursday, 17 April 2014 22:50

eierenzoeken 1_1600x1200

Gisteren was het weer zo ver, de jaarlijkse traditie: Met de paashaas  en paaskip in het “ Flips” bos naar paaseieren te gaan zoeken! Het was deze middag weer een succes. De eieren waren snel gevonden door de vele enthousiaste deelnemers. Na afloop was er de prijsuitreiking van de kleurwedstrijd. Kinderen tot en met groep 3 die buiten Hengevelde  naar school gaan, konden een kleurplaat ophalen bij  supermarkt de Spar in Hengevelde
Voor foto's en de prijswinnaars van de  kleurwedstrijd kijk hieronder:
Last Updated on Thursday, 17 April 2014 23:00
Read more...
 
Bentelose riolering en bestrating op de schop PDF Print E-mail
Thursday, 17 April 2014 05:07
riool
Direct na Pasen starten de gemeente met riolerings- en bestratingswerkzaamheden in de omgeving van de voormalige Onze Lieve Vrouweschool in Bentelo. De werkzaamheden zullen voor de midzomerfeesten gereed zijn. Het verkeer wordt plaatselijk omgeleid.De werkzaamheden omvatten de aanleg en vervanging van de riolering en de aanleg en vervanging van de bestrating rondom de woningbouwlocatie en het wegvak Beukenlaan – Meidoornstraat.
In het gebied wordt een nieuw drainagetransportriool aangelegd. Het nieuwe riool wordt uitgevoerd met doorlatende betonbuizen en functioneert zowel voor de afvoer van hemelwater als de opname en afvoer van grondwater. 
Last Updated on Thursday, 17 April 2014 08:47
Read more...
 
Vanaf 1 mei alleen op afspraak naar de gemeente PDF Print E-mail
Friday, 18 April 2014 09:13

gemeentehuis-hof-twente- binnen
Vanaf 1 mei 2014 werkt de gemeente Hof van Twente alleen nog op afspraak. Dat heeft als voordeel dat u niet hoeft te wachten als u komt en dat onze medewerkers zich op uw aanvraag kunnen voorbereiden. U kunt overigens al veel zaken rechtstreeks via onze website regelen. Dat kan een bezoek aan het gemeentehuis overbodig maken. 

Kijk eerst op deze website
U kunt op onze website bijvoorbeeld uw verhuizing doorgeven of een afvalpas aanvragen. Een uittreksel uit de Basis Registratie Personen (BRP, voorheen GBA) is zelfs gratis als u dat op de website aanvraagt. Ook kunt u via deze site een losse stoeptegel of een kapotte straatlantaarn melden. Kijkt u dus eerst even op de website, dat scheelt in de telefoonkosten of bespaart u een tochtje naar het gemeentehuis. 

Soms toch naar het gemeentehuis 
Voor een aantal zaken moet u nog steeds in het gemeentehuis zijn, zoals voor een paspoort of rijbewijs. Op onze website kunt u een afspraak maken op een tijd die u het beste uitkomt. Een afspraak maken kan ook telefonisch via het algemene telefoonnummer van de gemeente 0547-858585. Dit nummer is bereikbaar op:

Read more...
 
Dinsdag oud papier PDF Print E-mail
Friday, 18 April 2014 08:02


Dinsdag 22 april wordt er oud papier opgehaald door de WVV'34 Paperboys. De gebruikelijke maandag vervalt ( tweede paasdag! ).

Graag goed verpakt in stevige dozen.

papierwagen
Bij voorbaat dank WVV'34 Papierboys

 
Loes dendert door PDF Print E-mail
Friday, 18 April 2014 04:08

wegdamnieuws pool_eredivisie

Loes Ten Brummelhuis lijkt af te stevenen op de voetbalkenner van het seizoen 2014. Met nog twee speelronden voor de boeg en een voorsprong van 715 punten op Christiaan Spijkerman  lijkt haar de titel van de tweede ronde niet meer te kunnen ontgaan. De nummer drie van het algemeen klassement in ronde twee is momenteel Geert Jan Assink, de heer Gerrie Gijsbers heeft namelijk geen binding met Hengevelde en doet daarom buiten mededingen mee.
Hoe wordt het uiteindelijke klassement samengesteld? Heel eenvoudig! Het puntentotaal van de eerste ronde voor de winterstop wordt bij het huidige klassement opgeteld.
Voor de volledige standen kijk hieronder:
Last Updated on Tuesday, 29 April 2014 08:48
Read more...
 
Aangepast schema huisvuil inzameling PDF Print E-mail
Thursday, 17 April 2014 19:30
TwentemilieuZijladerTijdens de feestdagen haalt Twente Milieu geen huisvuil op. Ook komend 2e Paasdag is dat het geval. Daarvoor heeft de dienst een speciale inhaaldag ingeroosterd. Een overzicht van de inhaaldagen in 2014 vind je hieronder. Inwoners van de Hof kunnen op deze inhaaldagen hun container(s) aan straat zetten. Hieronder vindt u een overzicht van 2014.
De actuele inhaaldagen staan ook in de afvalkalender.

 

Feestdag Inhaaldag
Ma 21 april (2e Paasdag) Za 19 april
Do 29 mei (Hemelvaartsdag) Za 31 mei
Ma 9 juni (Pinksteren) Za 7 juni
Do 25 december (Eerste Kerstdag) Za 20 december
Vr 26 december (Tweede Kerstdag) Za 27 december
Do 1 januari (Nieuwjaarsdag) Za 3 januari

 
'Aantal woninginbraken laagst in Hengevelde' PDF Print E-mail
Wednesday, 16 April 2014 05:36

hengevelde-centrum
Begin maart maakte de nationale politie de misdaadcijfers van de gemeentes in Nederland bekend (klik). De AD Misdaadmeter, die afgelopen weekend gepubliceerd werd, maakt een verdere onderverdeling van de gegevens. Hierdoor is ook te zien hoeveel inbraken, diefstallen en geweldsdelicten er in 2013 in Hengevelde zijn gepleegd. Van alle kernen in de Hof komt Hengevelde er wat betreft woninginbraken het gunstigst vanaf. Slechts twee keer werd ingebroken in een Hengeveldse woning. Delden komt er het slechtst vanaf, daar werd maarliefst 35 keer ingebroken in een woning. Ook met diefstal uit bedrijven staan de Kwekveschudders bovenaan (17x). Hieronder het volledige overzicht van de Hof van Twente.

Last Updated on Tuesday, 15 April 2014 20:01
Read more...
 

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/tuinte29/domains/nieuwsuithengevelde.nl/public_html/templates/rhuk_milkyway/html/pagination.php on line 90

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/tuinte29/domains/nieuwsuithengevelde.nl/public_html/templates/rhuk_milkyway/html/pagination.php on line 96

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/tuinte29/domains/nieuwsuithengevelde.nl/public_html/templates/rhuk_milkyway/html/pagination.php on line 90

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/tuinte29/domains/nieuwsuithengevelde.nl/public_html/templates/rhuk_milkyway/html/pagination.php on line 96

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/tuinte29/domains/nieuwsuithengevelde.nl/public_html/templates/rhuk_milkyway/html/pagination.php on line 90

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/tuinte29/domains/nieuwsuithengevelde.nl/public_html/templates/rhuk_milkyway/html/pagination.php on line 96

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/tuinte29/domains/nieuwsuithengevelde.nl/public_html/templates/rhuk_milkyway/html/pagination.php on line 90

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/tuinte29/domains/nieuwsuithengevelde.nl/public_html/templates/rhuk_milkyway/html/pagination.php on line 96

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/tuinte29/domains/nieuwsuithengevelde.nl/public_html/templates/rhuk_milkyway/html/pagination.php on line 90

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/tuinte29/domains/nieuwsuithengevelde.nl/public_html/templates/rhuk_milkyway/html/pagination.php on line 96

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/tuinte29/domains/nieuwsuithengevelde.nl/public_html/templates/rhuk_milkyway/html/pagination.php on line 90

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/tuinte29/domains/nieuwsuithengevelde.nl/public_html/templates/rhuk_milkyway/html/pagination.php on line 96

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/tuinte29/domains/nieuwsuithengevelde.nl/public_html/templates/rhuk_milkyway/html/pagination.php on line 90

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/tuinte29/domains/nieuwsuithengevelde.nl/public_html/templates/rhuk_milkyway/html/pagination.php on line 96

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/tuinte29/domains/nieuwsuithengevelde.nl/public_html/templates/rhuk_milkyway/html/pagination.php on line 90

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/tuinte29/domains/nieuwsuithengevelde.nl/public_html/templates/rhuk_milkyway/html/pagination.php on line 96

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/tuinte29/domains/nieuwsuithengevelde.nl/public_html/templates/rhuk_milkyway/html/pagination.php on line 90

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/tuinte29/domains/nieuwsuithengevelde.nl/public_html/templates/rhuk_milkyway/html/pagination.php on line 96

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/tuinte29/domains/nieuwsuithengevelde.nl/public_html/templates/rhuk_milkyway/html/pagination.php on line 90

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/tuinte29/domains/nieuwsuithengevelde.nl/public_html/templates/rhuk_milkyway/html/pagination.php on line 96
«StartPrev12345678910NextEnd»

Page 7 of 182