Home
Welkom bij WN Archief
Brian krijgt stoel PDF Print E-mail
Thursday, 10 April 2014 05:18

brian w_40
Brian Wegdam werd volgens de traditie in zijn vriendengroep gisterenavond getrakteerd op het bekende meubelstuk in zijn voortuin. Brian, woonachtig in Haaksbergen, viert het heugelijke feit aanstaande zaterdag. Een heuse tent wordt aan zijn woning geplakt waar de internationale happening zal plaats vinden. Via zijn bedrijf Wegdam Meat Link handelt hij veelvuldig met landen als Ghana, waarvan een groot aantal handelspartners aanwezig zullen zijn zaterdag.

Namens de vrienden en de redactie van harte proficiat!

Last Updated on Thursday, 10 April 2014 06:58
 
"60% moet meedoen voor verglazing buitengebied" PDF Print E-mail
Wednesday, 09 April 2014 20:15
Glasvezelzaal
Links directeur van Cogas de heer Grootenboer met naast hem wethouder Ben Eshuis

Vanavond was in het gemeentehuis in Goor de bijeenkomst: “Glasvezel in het buitengebied”. Wethouder Ben Eshuis opende de avond met een korte introductie over de avond en benadrukte het belang van glasvezel in het buitengebied van de Hof van Twente. Hij gaf het woord aan Piet Grootenboer, directeur van Cogas Kabel Infra BV. Hij benadrukte dat hij namens Cogas als doel heeft gesteld om heel het buitengebied van Twente integraal te verglazen. Wel zijn hier twee voorwaarden aan verbonden. Eén: Cogas moet de provincie overtuigen dat ze het kunnen, zij moeten namelijk geld beschikbaar stellen voor subsidie, hetgeen in feite een soort lening betreft. Twee: Het hele model kan alleen in werking treden als 60% van de bewoners in het buitengebied van de nog niet verglaasde gebieden meedoet.
Een bezoeker vroeg of elk huis aangesloten wordt op glasvezel, aangezien Grootenboer van Cogas aangaf integraal glasvezel aan te willen sluiten. Hierop zei Grootenboer: "Als u twee kilometer na het laatste huis mét een glasvezelaansluiting woont, achter het spoor, dan krijgt u geen glasvezel. Toch stellen wij als doel om iedereen op glasvezel aan te sluiten.
Last Updated on Wednesday, 09 April 2014 20:17
Read more...
 
Morgen asperges in Hengevelde PDF Print E-mail
Wednesday, 09 April 2014 13:07

asperges 2014_6

Aspergeteler Rudi Buschers: “Een maand eerder dan vorig jaar! Wij hebben afgelopen week de eerste asperge gestoken. Ze waren heerlijk, we hebben ze namelijk zelf opgegeten. In 2013 waren we pas open op 3 mei en nu in Bentelo al sinds afgelopen vrijdag. Wat hier wel bij vermeld dient te worden, in de ruim 30 jaar dat we al asperges telen, zijn we nog nooit zo laat begonnen als vorig jaar. In Bentelo zijn wij dagelijks open van 9.00 tot 18.00 uur en in Hengevelde maandag, dinsdag en woensdag van 13.00 tot 18.00 uur. Van donderdag tot en met zondag van 9.00 tot 18.00 uur. We hebben wederom het volledige assortiment, van krieltjes tot zalm en bijvoorbeeld ook de ham hetgeen een overheerlijke combinatie vormt met verse asperges!”
Hier op de foto een werknemer uit Kosovo, momenteel woonachtig met zijn gezin in Almelo:" Morgen zijn er hier wel meer hoor, komt goed voor de verkoop. Ik werk normaal in ploegendienst maar heb nu vier dagen vrij. Morgen ben ik hier weer!"
Last Updated on Wednesday, 09 April 2014 13:50
Read more...
 
Inwoonster Hof van Twente aangehouden voor vernielingen begraafplaatsen PDF Print E-mail
Wednesday, 09 April 2014 10:56

gravenDe politie heeft het onderzoek naar de vernielingen en diefstallen op diverse begraafplaatsen in onder andere Delden, Goor, Beckum en Haaksbergen afgerond. Een 59-jarige inwoonster van de gemeente Hof van Twente is aangehouden. De verdachte is gedagvaard om te verschijnen bij de politierechter.

Sinds eind 2013 werden bij de politie en gemeente diverse diefstallen en vernielingen van graven op diverse begraafplaatsen in Hof van Twente, Beckum en Haaksbergen gemeld. Na een ingesteld onderzoek is een 59-jarige vrouw, eveneens afkomstig uit Hof van Twente, als verdachte naar voren gekomen. Zij is vrijdag 4 april voorgeleid bij de rechter-commissaris en in afwachting tot de zitting onder schorsingsvoorwaarden, waaronder het verbod om op begraafplaatsen te komen, weer in vrijheid gesteld. Hulpverlening is gestart.

Last Updated on Wednesday, 09 April 2014 11:03
Read more...
 
Paaseieren zoeken woensdag 16 april 14.00 uur PDF Print E-mail
Wednesday, 09 April 2014 07:26


paaskipHallo jongens en meisjes,

Komen jullie op  woensdag  16 april allemaal om 14.00 uur naar school…..

Alle kinderen uit  Hengevelde  (bommel de beer, peuterzaal ,groep 1 t/m 3) worden dit jaar weer uitgenodigd om met de paashaas  en paaskip in het “ flips” bos naar paaseieren te gaan zoeken.
Misschien vind je wel  één  van de verstopte gouden eieren! Ook ouders en/of opa ‘s en oma’s  zijn harte welkom  om jullie aan te moedigen.En neem een leuk versierd mandje mee  voor de eieren.

Het is wel verstandig om bij regenachtig weer je laarzen aan te doen.Na afloop is de prijsuitreiking van de kleurwedstrijd.Kinderen tot en met groep 3 die buiten Hengevelde  naar school gaan, kunnen een kleurplaat ophalen bij  supermarkt de Spar in Hengevelde.De kleurplaten kunnen tot zaterdag 12 April ingeleverd worden bij de spar.De paashaas en paaskip zullen u en uw kinderen  begroeten bij het eieren zoeken.

De verantwoordelijkheid van de kinderen ligt deze middag bij eigen ouder(s)/begeleid(st)er.

Last Updated on Wednesday, 09 April 2014 07:33
 
Nieuwe website Hengevelde 2014 PDF Print E-mail
Thursday, 10 April 2014 05:06

 website hengevelde_2014Een nieuwe naam, een nieuw logo en daar hoort natuurlijk ook een nieuwe website bij. 'Hengevelde 2014', voorheen Höftedagen, is bereikbaar via www.hengevelde.nl. Ook zal op de oude domeinnaam www.hoftedagen.nl de nieuwe site te zien zijn. Een mooi voorbeeld van Hengeveldse samenwerking. Deze ultra moderene website is geheel kosteloos ontwikkeld door MarkT-DEsign. De tekstuele invulling van de site is eveneens kostenloos door JACCOPY (Jacco Kiezenbrink) verzorgd. Mark Tuinte: "De nieuwe site is een ideaal uithangbord voor MarkT-DEsign omdat de site de komende maanden door vele duizenden bezoekers wordt bekeken die allen kunnen zien dat deze website is ontwikkeld conform de laatste stand van de techniek. Samen met gerenomeerde partners kunnen wij op het gebied van webdesign/internet vrijwel alles maken en klanten een totaal oplossing bieden. Of het nu gaat om een informatieve lowbudget website of een complexe website (met o.a. webshop) zoals deze nieuwe site voor 'Hengevelde 2014'.

Last Updated on Thursday, 10 April 2014 05:22
Read more...
 
Kampioenschappen Hof van Twente Bridgedrive PDF Print E-mail
Wednesday, 09 April 2014 19:52
Maandag 13 april gaan Jaap Pegtol en Martha Morrenhof de titel “bridgekampioen van Hof van Twente” verdedigen. Aan de zevende editie die dit jaar wordt gespeeld in zaal Beltman in Diepenheim doen bridgers mee uit Delden, Goor, Hengevelde Markelo en Diepenheim. De wedstrijd gaat over zes ronden van vier spellen, waarbij alle deelnemers dezelfde spellen voorgeschoteld krijgen. Er is nog een beperkt aantal plaatsen in de zaal be- schikbaar. Wie nog belangstelling heeft om mee te doen, kan dat telefonisch kenbaar maken via 0547351322.
 
Opgepast! Flitsauto weg naar Goor (update) PDF Print E-mail
Wednesday, 09 April 2014 11:50
flitauto-citroen-zwart
Opgepast! Tussen Goor en Hengevelde staat op dit moment een flisauto. Het gaat om een zwarte Citroën Jumpy. De maximum toegestane snelheid bedraagt hier 80 kilometer per uur.

Update: De flitsauto is vertrokken.
Last Updated on Thursday, 10 April 2014 07:55
 
In huwelijk tredende Charles 40 jaar PDF Print E-mail
Wednesday, 09 April 2014 10:01
charles 40
Charles Koebrugge is 40 jaar geworden. Deze ondernemer, woonachtig aan de Oude Haaksbergerweg in Markvelde, is altijd druk met z'n werk, gezin en verzot op tractorpulling. Charles heeft de tekst "Trouw niet voor je 40 bent" wel heel letterlijk genomen. Aanstaandezaterdag trouwt hij namelijk met zijn Herma en geeft het feest aan huis.

Namens familie van harte proficiat!
koebrugge 1
Last Updated on Wednesday, 09 April 2014 10:11
 
Bedankje potgrondactie WVV’34 en Amuzant PDF Print E-mail
Wednesday, 09 April 2014 07:11
 
Langs deze weg willen de organisatoren van de potgrondactie de inwoners van Hengevelde en omgeving hartelijk danken voor hun – wederom - geweldige medewerking aan het welslagen van deze actie op 4 april jongstleden. Nagenoeg alle ingekochte potgrond is verkocht!
Wij kunnen u verzekeren dat de opbrengst ten goede zal komen aan – vooral de jeugdactiviteiten van – onze verenigingen.
Tevens willen wij hierbij de medewerkers die ons bij het rondbrengen van de potgrond hebben geholpen hartelijk bedanken voor hun inzet!
Het doet ons vooral goed dat we steeds weer een beroep kunnen doen op een groep mensen die spontaan aan deze actie op de vrijdagavond enkele uurtjes willen meewerken; dit betreft ook personen die geen directe betrokkenheid als lid van onze verenigingen hebben maar toch bereid zijn zich voor dit doel in te zetten! (Uiteraard hopen wij ook volgend jaar weer een beroep te mogen doen op jullie inzet).

Ook Norbert Kuipers van de firma Hebo willen we bedanken voor het beschikbaar stellen van de opslagruimte en het gebruik maken van de kantine voor de nazit en de evaluatie  van de actie. Nogmaals allen hartelijk dank!

PS.
Voor degenen die we op 4 april niet thuis hebben aangetroffen of mensen die nog potgrond tekort mochten komen, blijft de mogelijkheid bestaan om de potgrond af te halen bij de familie Hafkamp aan de Goorsestraat 32 die ons ook al jaren hiermee belangeloos ondersteunt. Graag vooraf even bellen 0547-333306. Ook op die wijze blijft u onze verenigingen steunen.

Met dankbare groet,
namens Amuzant en WVV’34
 

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/tuinte29/domains/nieuwsuithengevelde.nl/public_html/templates/rhuk_milkyway/html/pagination.php on line 90

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/tuinte29/domains/nieuwsuithengevelde.nl/public_html/templates/rhuk_milkyway/html/pagination.php on line 96

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/tuinte29/domains/nieuwsuithengevelde.nl/public_html/templates/rhuk_milkyway/html/pagination.php on line 90

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/tuinte29/domains/nieuwsuithengevelde.nl/public_html/templates/rhuk_milkyway/html/pagination.php on line 96

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/tuinte29/domains/nieuwsuithengevelde.nl/public_html/templates/rhuk_milkyway/html/pagination.php on line 90

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/tuinte29/domains/nieuwsuithengevelde.nl/public_html/templates/rhuk_milkyway/html/pagination.php on line 96

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/tuinte29/domains/nieuwsuithengevelde.nl/public_html/templates/rhuk_milkyway/html/pagination.php on line 90

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/tuinte29/domains/nieuwsuithengevelde.nl/public_html/templates/rhuk_milkyway/html/pagination.php on line 96

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/tuinte29/domains/nieuwsuithengevelde.nl/public_html/templates/rhuk_milkyway/html/pagination.php on line 90

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/tuinte29/domains/nieuwsuithengevelde.nl/public_html/templates/rhuk_milkyway/html/pagination.php on line 96

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/tuinte29/domains/nieuwsuithengevelde.nl/public_html/templates/rhuk_milkyway/html/pagination.php on line 90

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/tuinte29/domains/nieuwsuithengevelde.nl/public_html/templates/rhuk_milkyway/html/pagination.php on line 96

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/tuinte29/domains/nieuwsuithengevelde.nl/public_html/templates/rhuk_milkyway/html/pagination.php on line 90

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/tuinte29/domains/nieuwsuithengevelde.nl/public_html/templates/rhuk_milkyway/html/pagination.php on line 96

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/tuinte29/domains/nieuwsuithengevelde.nl/public_html/templates/rhuk_milkyway/html/pagination.php on line 90

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/tuinte29/domains/nieuwsuithengevelde.nl/public_html/templates/rhuk_milkyway/html/pagination.php on line 96

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/tuinte29/domains/nieuwsuithengevelde.nl/public_html/templates/rhuk_milkyway/html/pagination.php on line 90

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/tuinte29/domains/nieuwsuithengevelde.nl/public_html/templates/rhuk_milkyway/html/pagination.php on line 96

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/tuinte29/domains/nieuwsuithengevelde.nl/public_html/templates/rhuk_milkyway/html/pagination.php on line 90

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/tuinte29/domains/nieuwsuithengevelde.nl/public_html/templates/rhuk_milkyway/html/pagination.php on line 96
«StartPrev12345678910NextEnd»

Page 9 of 182