Home
Welkom bij WN Archief
Ooievaar in Hengevelde PDF Print E-mail
Friday, 02 May 2014 13:41

ooievaar
Onverstoorbaar ging hij door op zoek naar voedsel. De tractor van de familie Blanckenborg maakte totaal geen indruk op de ooievaar. Ooievaars eten voornamelijk regenwormen. Dit vormt het stapelvoedsel. Daarnaast zullen ooievaars allerlei ander dierlijke prooien pakken die niet te moeilijk te bemachtigen zijn. Een ooievaar foerageert traag. Hij stapt door het weiland en raapt als het ware de prooien op. Die prooien moeten ook traag zijn. Denk daarbij aan slakken, allerlei larven, meikevers en andere trage insecten. Ook worden kleine zoogdieren zoals muizen en mollen gepakt.

 
PvdA laat de dag van de Arbeid niet ongemerkt voorbij gaan PDF Print E-mail
Friday, 02 May 2014 10:55
De PvdA afdeling Hof van Twente heeft vandaag traditie getrouw weer haar 1 Mei rozen uitgedeeld aan haar leden die de respectabele leeftijd hebben van 65 jaar en ouder. Binnen de gehele Hof van Twente gaat dat om maar liefst 82 leden. 
Hieronder een korte impressie van de 1 Mei viering in de Hof van Twente gemaakt door Dave de Vries en PvdA lid Apollonia Sligman.

 
Hengeveldse wandelvierdaagse komt er weer aan PDF Print E-mail
Friday, 02 May 2014 05:13
wandelvierdaagse
De ouderraad van de Petrusschool organiseert wederom een wandelvierdaagse van dinsdag 13 mei tot en met vrijdag 16 mei. De wandelvierdaagse is niet alleen bedoeld voor de leerlingen en ouders van de Petrusschool. Iedereen die het leuk vindt om een paar avonden met vrienden, kennissen of buren te wandelen is van harte welkom. Er kan iedere avond gekozen worden uit twee routes van ongeveer 3,5 en 7 kilometer. De route van 7 kilometer vertrekt iedere avond om 18.00 uur en de route van 3,5 kilometer vertrekt om 18.15 uur. Er wordt iedere avond vanaf school gestart. De route van 3,5 kilometer is rolstoelvriendelijk. De inschrijfkosten bedragen € 2,50.
Last Updated on Tuesday, 29 April 2014 19:45
Read more...
 
Zondag aanstaande eerste Kastelenloop Diepenheim PDF Print E-mail
Thursday, 01 May 2014 07:32

kastelenloop
Aanstaande zondag om 11:00 uur zal het startschot klinken voor de allereerste Kastelenloop Diepenheim, een halve marathon bestaande uit 3 verschillende lussen van resp. 6,4 / 9,4 en 5,3 km. Zo'n 450 sporters, waarvan 250 indivuduele lopers en zo'n 65 teams zullen aan de start verschijnen (met o.a. de winnares van de marathon Enschede). Voor de neutrale toeschouwers is er zondag veel te zien. Een schitterend afwisselend parcours langs 4 kastelen over verharde weg en onverharde paden. De individuele lopers komen 3 keer langs de wisselzone bij het binnenstebuitenbos. Voor de teams geldt eigenlijk hetzelfde alleen lopen de deelnemers van een team maar één van de drie ronden en moeten ze wisselen in de wisselzone. 

Read more...
 
WHC gaat voor de beker PDF Print E-mail
Wednesday, 30 April 2014 13:11

whc voorbesch_8-2-14_1600x1200

Morgenavond gaat de bekercompetitie voor WHC 1 van start en de eerste wedstrijd in sporthal de Marke is direct een derby! De tegenstander is een bekende uit de competitie en wel Bentelo 2. Trainer Bart van Rossum:” De wedstrijd is in Hengevelde en start om 19.45 uur. Wij spelen in een poule van 5. De winnaar gaat door naar de volgende ronde. Andere tegenstanders zijn Stormvogels 1, TVO 2, Combinatie 64 2”.
Last Updated on Wednesday, 30 April 2014 13:13
Read more...
 
Ongeval kruising Bretelerveldweg-Diepenheimseweg PDF Print E-mail
Friday, 02 May 2014 13:26

ongeval 2-5-14_2

“Ik kwam met mijn zwaar beladen bus van rechts en de auto die daar iets verderop in de sloot ligt had de vaart er behoorlijk in! Ik heb ook nog een zware trilplaat achter op mijn aanhanger, dat had nog wel gekker kunnen aflopen. De auto tolde een aantal keren in het rond nadat we elkaar geraakt hadden alvorens hij in de sloot tegen de rijrichting in tot stilstand kwam,”aldus de bestuurder van de bestelbus.
Last Updated on Friday, 02 May 2014 13:33
Read more...
 
Geld beschikbaar voor bruggen Twentekanaal PDF Print E-mail
Friday, 02 May 2014 10:51

br
Arjan Zandvoort, raadslid voor het CDA in de gemeente Hof van Twente is blij met de motie die afgelopen week is aangenomen in de provinciale staten. De provincie Overijssel heeft met het wegenbouwproject van de N340/N48 en N377 een bedrag van 100 miljoen overgehouden. Woensdag 23 april heeft de provinciale staten een motie van het CDA aangenomen waarin staat dat er van de 100 miljoen die vrijgekomen is, 5 miljoen gereserveerd moet worden voor het versterken van de bruggen over het Twentekanaal.  Dit vraagt om snel handelen van de gemeente, geeft Zandvoort namens het CDA  aan.

Het CDA roept het college op om zo spoedig mogelijk het onderzoek te starten naar het versterken van de bruggen over het Twentekanaal en zal daarom hier in de komende commissievergadering vragen over gaan stellen.. De mogelijke oplossingen uit dit onderzoek kunnen dan zo met de provincie overlegd worden. De problemen met de bruggen over het Twentekanaal spelen al een behoorlijke tijd en het heeft grote impact op ondernemers in de Hof van Twente aldus Zandvoort. Zij maken door het afsluiten van de bruggen voor zwaar verkeer extra kosten die zij niet kunnen verhalen. Nu er geld beschikbaar is gesteld vind het CDA Hof van Twente dat er zo spoedig mogelijk oplossingen moeten komen.

 
WHC wint met ruime cijfers PDF Print E-mail
Thursday, 01 May 2014 21:50

whc bewntelo_beker_1

WHC heeft vanavond de eerste bekerwedstrijd in een poule van vijf gewonnen met maar liefst 29-12. Trainer Bart van Rossum:”Bentelo 2 kwam met een team dat overwegend uit A speelsters bestond. Vier waren dames uit het tweede team en de rest was afkomstig uit de jeugd. Door zeer goed verdedigen en mooi uitgespeelde kansen was de ruststand bepaald op 12-3 in ons voordeel. De 2e helft besloten we wat meer te wisselen en was er sprake van slordig aanvalspel en veel doelkansen aan beide zijden. Wat nog wel vermeld dient te worden was het prima keeperswerk van Monique Huisman en toch ook wel weer mooie snelle doelpunten van onder andere Kim te Wierik. Ook Loes Brummelhuis speelde een goede wedstrijd, kortom: Verdiende eerste 2 punten!”
Last Updated on Friday, 02 May 2014 08:29
Read more...
 
WVV'34 en WHC Sportgala 23 mei 2014 PDF Print E-mail
Thursday, 01 May 2014 04:35

sportgala 2014_klein

Na het grandioze succes van vorig jaar wordt er dit jaar wederom een Gala Avond georganiseerd.Vorig jaar was deze avond alleen voor leden en vrijwilligers van WVV. Maar omdat WHC en WVV de handen ineen hebben gestoken is dit jaar besloten om het dit jaar samen te gaan organiseren.Bij WHC is men afgelopen seizoen begonnen met de Gouden Hand competitie. Dit heeft hetzelfde principe als de Gouden Schoen bij WVV’34.Degene die de meeste doelpunten maakt in 1 seizoen wint de GOUDEN SCHOEN  of GOUDEN HAND. Tevens worden ook de Zilveren en Bronzen schoenen en handen uitgereikt.
Ook is er bij WHC net als bij de voetbal een speelster van het jaar van het 1e elftal en een vrijwilliger van het jaar.Omdat beide verenigingen nu samen smeden met de Gala Avond hopen we op een mooie opkomst, zodat het dus ook op een waar Gala gaat lijken.
Deze avond begint met het officiële gedeelte om 20.30 uur. Kasper Put en Lieke Scholten zullen u deze avond presenteren en na afloop van het officiële gedeelte is er ruim tijd voor een drankje om zo nog maar eens even bij te praten over het afgelopen seizoen.  
Dus voor dames en heren die beide verenigingen een warm hart toe dragen, en voor iedereen die maar wil komen, jullie zijn van harte welkom!!
Last Updated on Thursday, 01 May 2014 07:13
Read more...
 
Wegdamnieuws komt met nieuwe website PDF Print E-mail
Wednesday, 30 April 2014 09:54
nieuwe site
“Tijd voor vernieuwing”, was de kreet van onze webdesigner Mark Tuinte van MarkT-DEsign. Wat was namelijk het geval? Door de explosieve groei van het aantal bezoekers, van in april 2013 7264 unieke bezoekers naar 11883 unieke bezoekers in de maand april 2014. In 2013 hebben 68.223 verschillende personen Wegdamnieuws bezocht die samen zorgden voor ruim meer dan een miljoen hits. Zelfs deze aantallen gaan in 2014 al weer ruimschoots overtroffen worden. Om de continuiteit van de site te waarborgen moeten we werken met actuele systemen. De site is inmiddels meer dan 2 jaar oud en daarom is het nodig om de onderliggende software te upgraden. Een mooi moment voor een nieuwe look & feel. Verder zal de vernieuwde site geschikt zijn voor zowel smartphone, tablet, laptop en PC. Er zullen meer mogelijkheden ontstaan voor onze adverteerders, er is een eenduidige menustructuur aangebracht en duidelijke weergave per categorie. De sociale media is straks beter geïntegreerd waardoor het geheel uitermate gebruiksvriendelijk “Veur en deur Hengevelde” zal blijven. Het is de bedoeling dat we binnen enkele dagen online gaan!
Last Updated on Wednesday, 30 April 2014 10:45
 

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/tuinte29/domains/nieuwsuithengevelde.nl/public_html/templates/rhuk_milkyway/html/pagination.php on line 90

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/tuinte29/domains/nieuwsuithengevelde.nl/public_html/templates/rhuk_milkyway/html/pagination.php on line 96

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/tuinte29/domains/nieuwsuithengevelde.nl/public_html/templates/rhuk_milkyway/html/pagination.php on line 90

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/tuinte29/domains/nieuwsuithengevelde.nl/public_html/templates/rhuk_milkyway/html/pagination.php on line 96

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/tuinte29/domains/nieuwsuithengevelde.nl/public_html/templates/rhuk_milkyway/html/pagination.php on line 90

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/tuinte29/domains/nieuwsuithengevelde.nl/public_html/templates/rhuk_milkyway/html/pagination.php on line 96

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/tuinte29/domains/nieuwsuithengevelde.nl/public_html/templates/rhuk_milkyway/html/pagination.php on line 90

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/tuinte29/domains/nieuwsuithengevelde.nl/public_html/templates/rhuk_milkyway/html/pagination.php on line 96

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/tuinte29/domains/nieuwsuithengevelde.nl/public_html/templates/rhuk_milkyway/html/pagination.php on line 90

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/tuinte29/domains/nieuwsuithengevelde.nl/public_html/templates/rhuk_milkyway/html/pagination.php on line 96

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/tuinte29/domains/nieuwsuithengevelde.nl/public_html/templates/rhuk_milkyway/html/pagination.php on line 90

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/tuinte29/domains/nieuwsuithengevelde.nl/public_html/templates/rhuk_milkyway/html/pagination.php on line 96

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/tuinte29/domains/nieuwsuithengevelde.nl/public_html/templates/rhuk_milkyway/html/pagination.php on line 90

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/tuinte29/domains/nieuwsuithengevelde.nl/public_html/templates/rhuk_milkyway/html/pagination.php on line 96

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/tuinte29/domains/nieuwsuithengevelde.nl/public_html/templates/rhuk_milkyway/html/pagination.php on line 90

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/tuinte29/domains/nieuwsuithengevelde.nl/public_html/templates/rhuk_milkyway/html/pagination.php on line 96

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/tuinte29/domains/nieuwsuithengevelde.nl/public_html/templates/rhuk_milkyway/html/pagination.php on line 90

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/tuinte29/domains/nieuwsuithengevelde.nl/public_html/templates/rhuk_milkyway/html/pagination.php on line 96

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/tuinte29/domains/nieuwsuithengevelde.nl/public_html/templates/rhuk_milkyway/html/pagination.php on line 90

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/tuinte29/domains/nieuwsuithengevelde.nl/public_html/templates/rhuk_milkyway/html/pagination.php on line 96
«StartPrev12345678910NextEnd»

Page 4 of 182