Home
Welkom bij WN Archief
Wegdamnieuws vanavond op nieuw PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Wednesday, 14 May 2014 11:16

nieuwe site

 

Vanavond om 21.00 uur gaat www.wegdamnieuws.nl over op de nieuwe website. Het zal voor velen misschien even wennen zijn, maar kon deze manier konden we zoals reeds vermeld niet verder. Categorieën die een andere naam hebben gekregen, links van de Hengeveldse verenigingen onder één noemer en ga zo maar door. Ga het zien vanavond om klokslag 21.00 uur! Waarom precies zult u denken?
Last Updated on Tuesday, 03 October 2017 17:56
Read more...
 
Eis: cel voor ontucht op zorgboerderij in Ambt Delden PDF Print E-mail
Wednesday, 14 May 2014 07:46

tankink
Door de rechtbank in Almelo is twee jaar cel geëist, waarvan een jaar voorwaardelijk, tegen ene inmiddels 21-jarige man uit Delden. De man wordt verdacht van ontucht met drie kinderen in de zorgboerderij van zijn ouders in Ambt Delden. Volgens het Openbaar Ministerie heeft de licht zwakzinnige man sinds zijn 18de verjaardag twee jaar lang ontucht gehad met drie jongens in de leeftijd van 9 tot 14 jaar. De kinderen waren door hun ouders toevertrouwd aan de goede zorgen van de zorgboerderij en daar tilt het Openbaar Ministerie zwaar aan.
De zaak kwam aan het licht toen ouders van een kind in augustus vorig jaar aangifte deden van ontucht. Uit politieonderzoek bleek dat er meer slachtoffers waren. De zoon van de eigenaren van de zorgboerderij is daarop aangehouden en is sindsdien niet meer welkom op de zorgboerderij.

Veel berouw
De officier van justitie heeft nu geëist dat hij een officieel terreinverbod krijgt. Volgens zijn advocaat had de man zelf al besloten dat hij daar niet meer moet komen. "Hij heeft veel berouw en erg veel spijt van wat hij heeft gedaan", aldus advocaat Ruarus.
Ruarus vindt de strafeis buitensporig hoog. Hij begrijpt dat de officier van Justitie zwaar tilt aan ontucht op een zorgboerderij maar meent ook dat de officier van justitie hoog inzet omdat de kwestie de gemoederen flink heeft beziggehouden. Zo belegde de burgemeester van Hof van Twente een informatieavond voor bezorgde ouders.
De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Last Updated on Wednesday, 14 May 2014 07:48
 
Joel Salatin:” Veel inspiratie opgedaan” PDF Print E-mail
Wednesday, 14 May 2014 07:15

graze 1_2s
‘Het was een stimulerende, bijzondere dag.  Veel inspiratie opgedaan. We hopen dat geleidelijk aan deze manier van boeren geïntegreerd en verspreid gaat worden voor een duurzamer, en vruchtbaarder leefklimaat’ aldus een aanwezige.
Salatins verhaal inspireerde Ado Bloemendal jaren terug al tot het ontwikkelen van het Pure Graze bedrijfssysteem. Daarin staat de aanpak centraal die Salatin ‘grass farming’ noemt, waarin koeien en ander vee een uitgekiend ‘saladebuffet’ van grassen, klavers en kruiden eten, waardoor ze geen behoefte aan krachtvoer hebben, en gezond blijven zonder antibiotica en frequent bezoek van de dierenarts. Erik Heuvelink is één van de ruim 50 aangesloten veehouders die hiermee een prima rendement haalt.

Na een rondleiding op zijn Pure Graze-boerderij spreekt Joel Salatin over voedsel, en over hoe kwaliteit en gezondheid direct samenhangen met de manier waarop voedsel tot stand komt. Hij geeft daarmee de aftrap voor een gesprek met aanwezigen onder leiding van Sandra van Kampen (Urgenda) over vermarkting van ‘bijzondere’ producten en nieuwe impulsen voor de regionale economie via dit soort vormen van landbouw.

Aansluitend konden aanwezigen proeven van de melk, kaas en vleesproducten die Pure Graze inmiddels op de markt brengt.

graze top_1s

  

Last Updated on Wednesday, 14 May 2014 07:27
 
Wandelvierdaagse Petrusschool gestart PDF Print E-mail
Wednesday, 14 May 2014 05:06

wandel 1Gisteren om 18.00 uur was het dan zover. “We hebben veel geluk gehad met het weer gezien de regen van de afgelopen dagen! In totaal hebben we 302 aanmeldingen gehad, inclusief ouders”, vertelt één van de leerkrachten. De tussenstop was bij de familie Blanckenborg aan de Oude Haaksberweg. Aanstaande vrijdag zal de traditionele intocht plaats vinden, deze keer met een extra feestelijk tintje. Dank zij de inzet van vele vrijwilligers is het eindelijk zover; het vernieuwde schoolplein is gereed. De opening gaat gelijk gepaard met de intocht van de wandelvierdaagse op vrijdag 16 mei 2014 vanaf 19.00 uur.

Last Updated on Wednesday, 14 May 2014 07:07
Read more...
 
Ingezonden: Eendeneieren te koop PDF Print E-mail
Tuesday, 13 May 2014 15:27

eendei

In Bentelo aan de Bentelerhaarweg, op de scheidslijn met Haaksbergen heeft iemand zijn hobby, namelijk kippen eenden en ganzen. Welnu, om de boel een beetje draaiende te houden, verkoopt hij middels een kist aan de weg, de kippen- en de eenden eieren. Tevens heeft hij ook af en toe wat kalkoenen eieren.

De eenden leggen momenteel optimaal, dus wie gek is op eenden eieren, kan hier zijn/haar slag slaan .Elke morgen zijn er weer verse eieren. slechts 20 cent per stuk.
Als boven vermeld af te halen aan de Bentelerhaarweg, zie bord aan de weg.
Of bel met Wim, telefoon  06-23046230


Een tevreden trouwe eendenei klant.
Fons Vehof

Last Updated on Tuesday, 13 May 2014 20:13
 
Harry Scholten gepresenteerd als wethouder PDF Print E-mail
Wednesday, 14 May 2014 09:10

nieuwe-wethouders
Vlnr: Gorenaar van Zwanenburg, Benteloër Meulenkamp en Hengeveldenaar Scholten (foto: Jan Schoneveld)

Harry Scholten (CDA), Pieter van Zwanenburg (CDA) en Wim Meulenkamp (VVD) zijn de komende vier jaar de nieuwe wethouders van de gemeente Hof van Twente. Tijdens de eerste vergadering van de nieuwe raad op dinsdag 13 mei werden de drie zoals verwacht gekozen. Unaniem was de stemming niet. Zo lieten de PvdA, D66 en GB weten dat hun voorkeur uitging naar Hannie Rohaan (GB), Fred Rijkens (PvdA) en Alice Olde Reuver (D66).
De onderlinge verhoudingen tussen de nieuwe coalitie (CDA en VVD) en de oppositie (PvdA, D66 en GB) werden de afgelopen dagen op scherp gezet door CDA voorman Eric Rikkert. Hij verweet de oppositie, en Fred Rijkens in het bijzonder, de coalitiepartijen structureel wegzetten als blunderpartijen. De oppositiepartijen lieten in een reactie weten dat er te veel op de man gespeeld wordt en dat hierdoor het politieke debat ernstig wordt aangetast. “Er wordt geen inhoudelijk debat meer gevoerd maar de agressieve benadering van personen voert nu de boventoon en doet de inhoud van het debat te kort. Wij als oppositiepartijen distantiëren ons van deze manier van communiceren.”

Last Updated on Wednesday, 14 May 2014 10:32
Read more...
 
Open dag brandweerkazerne 17 mei PDF Print E-mail
Wednesday, 14 May 2014 07:44

brandweer 02
Zaterdag 17 mei organiseert Brandweer Twente van 10.00 tot 16.00 uur een open dag in en rondom de brandweerkazerne van Goor aan de Van Kollaan 19. De geheel verbouwde brandweerkazerne opent ook haar deuren voor het publiek.

Op vrijdag 14 maart openden Stephan Wevers, commandant Brandweer Twente en Ben Eshuis, wethouder gemeente Hof van Twente voor een select gezelschap de vernieuwde brandweerkazerne. Ook de direct omwonenden hebben die dag een kijkje in de kazerne kunnen nemen.

Op zaterdag 17 mei zetten we de deuren open voor het grote publiek en organiseren we gelijktijdig een open dag. "Onze 24 vrijwillige brandweermensen zijn blij met deze nieuwe, volwaardige brandweerkazerne en willen dit graag aan iedereen laten zien", aldus Erwin van Coeverden, kazernecoördinator Goor.

Programma
In en rondom de kazerne laat de brandweer de gehele dag door diverse demonstraties zien. Zo zijn er verschillende blusdemonstraties en wordt een persoon, die bekneld zit in een auto, bevrijd door de brandweer. Het duikteam van Brandweer Twente is aanwezig en geeft demonstraties in een speciale duikcontainer. De bezoekers kunnen ook zelf een brandje blussen en van onze medewerkers Brandveilig Leven adviezen krijgen over brandveiligheid in huis. Uiteraard zijn er verschillende brandweervoertuigen te bezichtigen, maar ook een politieauto, een ambulance en kan men een rondje rijden in een rupsbandvoertuig van Defensie. Daarnaast is een stand ingericht voor het werven van nieuwe vrijwilligers. Het team Brandonderzoek van Brandweer Twente laat deze dag zien wat de gevolgen zijn van een woningbrand. Hiervoor hebben zij een woonkamer waar brand is geweest, nagebouwd.

Voor de kinderen
Op de open dag is natuurlijk ook aan de kinderen gedacht. Speciaal voor hen heeft de brandweer een leuk spel, waarbij ze zelf moeten blussen. Verder ontbreekt een springkussen niet en worden ballonnen uitgedeeld.

Wanneer kinderen de kleurplaat die ze op school hebben gekregen inleveren, maken ze kans op leuke prijsjes. Wil jij ook kans maken? Download hier de kleurplaat.

Iedereen is van harte welkom om een kijkje te komen nemen.

 
Gouden Schoen beslist? PDF Print E-mail
Wednesday, 14 May 2014 07:06

gouden schoen_fotoNormaal is men gewend dat dinsdag, na elk gespeeld weekend de stand van de Gouden Schoen weer bekend wordt. Maar nu in de aanloop naar de ontknoping wacht de organisatie hier nog een week mee. Want de strijd lijkt nog niet beslist. Welke spelers hebben afgelopen weekend allemaal gescoord? En welke verschuivingen vinden er plaats? Nu is het zo dat volgende week dinsdag de eindstand bekend is. Dan gaat de organisatie deze dan ook pas bekend maken.Aankomend weekend is de laatste speelronde bij de lagere elftallen, dus er kunnen zeker nog grote wijzigingen plaatsvinden.Volgende week vrijdag vindt namelijk het WVV/WHC sportgala plaats op vrijdag 23 mei om 20.00 uur in de kantine.

Hier zullen de Gouden, Zilveren en Bronzen schoen uitgereikt worden. Ook handbalvereniging WHC zal dan de awards uitreiken. Zij hebben namelijk een Gouden Hand klassement.Dit heeft hetzelfde principe als de Gouden Schoen van WVV’34.
Dus kom volgende week allemaal richting de kantine voor een leuke afsluiter van het seizoen.

Heren neem de dames  mee naar dit gala, en dames (van de handbal), neem de heren mee.

Gala kleding is niet verplicht! Dus tot volgende week vrijdag 23 mei in de kantine.

Last Updated on Wednesday, 14 May 2014 10:38
 
18 mei minitennis PDF Print E-mail
Tuesday, 13 May 2014 15:38

Minitennis 2014a

 
Subsidie glasvezel bedrijventerrein Hengevelde rond PDF Print E-mail
Tuesday, 13 May 2014 13:53
het-wegdam-hengevelde
Glasvezel op bedrijventerrein Het Wegdam komt steeds dichterbij. Om tot een financieel sluitend project te komen heeft de provincie Overijssel een subsidie toegezegd van € 25.000. Aan het verlenen van de subsidie is door de provincie Overijssel een aantal randvoorwaarden gekoppeld. De gemeente Hof van Twente sluit hierbij aan en stelt indien aan de randvoorwaarden wordt voldaan ook € 25.000 beschikbaar, zo is vandaag bekend geworden. Hiermee is het project sluitend gemaakt. Met deze financiële bijdrage maakt de gemeente Hof van Twente het voor Cogas mogelijk om dit project te starten.
Voor de bedrijven op het bedrijventerrein betekent dit dat de aansluitingen tegen normale tarieven voor bedrijven gerealiseerd kunnen worden. Cogas heeft aangegeven dat gaat starten met de realisatie van de aansluiting van het bedrijventerrein Hengevelde wanneer de € 50.000 beschikbaar is. De verwachting is daarom dat binnen niet al te lange tijd de schop van Cogas de grond in gaat. Hieronder de navolgende randvoorwaarden die door de provincie Overijssel en de gemeente aan de subsidie gekoppeld:
Last Updated on Tuesday, 13 May 2014 14:00
Read more...
 

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/tuinte29/domains/nieuwsuithengevelde.nl/public_html/templates/rhuk_milkyway/html/pagination.php on line 90

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/tuinte29/domains/nieuwsuithengevelde.nl/public_html/templates/rhuk_milkyway/html/pagination.php on line 96

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/tuinte29/domains/nieuwsuithengevelde.nl/public_html/templates/rhuk_milkyway/html/pagination.php on line 90

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/tuinte29/domains/nieuwsuithengevelde.nl/public_html/templates/rhuk_milkyway/html/pagination.php on line 96

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/tuinte29/domains/nieuwsuithengevelde.nl/public_html/templates/rhuk_milkyway/html/pagination.php on line 90

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/tuinte29/domains/nieuwsuithengevelde.nl/public_html/templates/rhuk_milkyway/html/pagination.php on line 96

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/tuinte29/domains/nieuwsuithengevelde.nl/public_html/templates/rhuk_milkyway/html/pagination.php on line 90

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/tuinte29/domains/nieuwsuithengevelde.nl/public_html/templates/rhuk_milkyway/html/pagination.php on line 96

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/tuinte29/domains/nieuwsuithengevelde.nl/public_html/templates/rhuk_milkyway/html/pagination.php on line 90

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/tuinte29/domains/nieuwsuithengevelde.nl/public_html/templates/rhuk_milkyway/html/pagination.php on line 96

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/tuinte29/domains/nieuwsuithengevelde.nl/public_html/templates/rhuk_milkyway/html/pagination.php on line 90

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/tuinte29/domains/nieuwsuithengevelde.nl/public_html/templates/rhuk_milkyway/html/pagination.php on line 96

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/tuinte29/domains/nieuwsuithengevelde.nl/public_html/templates/rhuk_milkyway/html/pagination.php on line 90

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/tuinte29/domains/nieuwsuithengevelde.nl/public_html/templates/rhuk_milkyway/html/pagination.php on line 96

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/tuinte29/domains/nieuwsuithengevelde.nl/public_html/templates/rhuk_milkyway/html/pagination.php on line 90

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/tuinte29/domains/nieuwsuithengevelde.nl/public_html/templates/rhuk_milkyway/html/pagination.php on line 96

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/tuinte29/domains/nieuwsuithengevelde.nl/public_html/templates/rhuk_milkyway/html/pagination.php on line 90

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/tuinte29/domains/nieuwsuithengevelde.nl/public_html/templates/rhuk_milkyway/html/pagination.php on line 96

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/tuinte29/domains/nieuwsuithengevelde.nl/public_html/templates/rhuk_milkyway/html/pagination.php on line 90

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/tuinte29/domains/nieuwsuithengevelde.nl/public_html/templates/rhuk_milkyway/html/pagination.php on line 96
«StartPrev12345678910NextEnd»

Page 1 of 182